Friday, July 8, 2011

Despre Ioana



1:

O sun si raspunde in doi peri la telefon. Chestie care ma enerveaza in primul rand pentru ca imi cam taie mojo-ul si in al doilea rand pentru ca stiu ca o sa dureze toata ziua. Oricum e vorba de banalitati.

Cand isi face aparitia prin incinta, totul pare normal: de la inertia catre cafea la telefonul de la ureche. Parca lumea ii trage cuvintele cu clestele, parca merge altfel, parca de-abia ridica privirea din pamant. Tocmai ea, copilul deghizat in femeie, zglobie, sturlubatica si zgubilitica precum Creanga in "Amintiri...".

Dupa o tigara misterul se dezvaluie.

2:

"Ce nebun esti !". Si stinge tigara. Isi aprinde alta. Ochii ii raman pe pachetul de tigari. Dupa privire parca se roaga ca pe pachet sa scrie ca tutunul omoara repede, nicidecum incet. Si zambeste. Inca nu ma prind daca e fortat sau nu.

O intreb de corazon si privirea ei se duce catre dreapta mea, stanga ei. Acceseaza emisfera stanga a creierului, deci sunt semne ca nu bullshituieste. Isi trece fugar degetul peste ecranul Iphone-ului. Partea stanga a creierasului ei, care teoretic e foarte buna la punerea ideilor in ordine si la amintiri isi face si de data asta treaba temeinic. Raspunsul ei ia forma unul rationament logic: ordine in idei, argumente, concizie. Dar daca ciumpalacul despre care vorbea era in fata ei, ar fi luat-o razna.

Ciumpalac care probabil nu se afla pe o raza mai mica de 10 km fizici si vreo doi lumina sentimentali. Dar tot spre el o poarta emisfera ei dreapta, aia responsbila cu imaginatia. Isi fundamenteaza rational pozitia provenita din niste sentimente. Semn mai mult decat evident ca la ele sinapsele sunt mai interconectate decat la noi. Poate de asta se estompeaza si distinctiile pe alocuri. Sau poate nu.

3:

Deci el nu mai e in peisaj. Deci ea e tot singura. Si e o tipa ca lumea. Ca lumea = frumoasa, desteapta, cu personalitate, de cariera, de treaba, de viata. Deci ca lumea.

Si stau si ma intreb:
a)Oare nu e ceva in neregula cu procesul de selectie ?
b)Sau cu evaluarea semnalelor ?
c)Sau cu investitia ?
d)Sau cu dorintele ?
Valabil pentru amandoi.

Sau sunt eu dur ? Sau prea rau ? Ei, asta e intotdeauna o posibilitate.

No comments: