Monday, July 20, 2009

Traian Basescu huiduit de unguri la Baile Tusnad



Oricat mi-ar placea sa il mai vad si huiduit pe iubitul nostru matelot, simt ca are totusi dreptate in privinta autonomiei ungurilor in Romania.
1. Constitutia nu o permite, iar raspunsul pe care l-a dat Base, cum ca UDMR ar fi refuzat proiectul de revizuire a Constitutiei mi se pare genial (desi un pic populist si agresiv).
2. Atata timp cat se permite propagarea culturii maghiare in spatiul romanesc si se implementeaza programe pentru educatie/dezvoltare ducand la un climat de discriminare pozitiva in favoarea ungurilor, nu inteleg de ce mai comenteaza. Mai ales ca au si placute bilingve...
3. Mi se pare anormal ca, desi in buletinul lor de identitate scrie mare ROMANIA, ungurii din Covasna sau Harghita tot "Nem tu dom" iti spun cand vrei sa cumperi ceva de la ei.
4. Lasand la o parte problema de fata, totusi este vorba de presedintele unei tari, venit la invitatia unei institutii de invatamant superior sa dezbata fata-in-fata o problema cu o comunitate vizata de respectiva problema, iar respectiva comunitate il huiduie. Mi se pare un comportament cel putin deplasat si de-a dreptul mitocanesc. Mai ales ca Base este presedintele unei tari care pana la urma gazduieste minoritatea maghiara si ii creeaza conditii in care aceasta din urma sa se poata desfasura cultural. Iar huiduielile si injuraturile nu ar trebui sa fie folosite nici de romanii nemultumiti si in general in spatiul public.

Mai avem multe de invatat in privinta unui comportament, atat politic cat si personal, corect...

No comments: